Събуди се, глупаво човешко същество такова! Усети слънцето върху лицето

...
 Събуди се, глупаво човешко същество такова! Усети слънцето върху лицето
Коментари Харесай

Благодарността увеличава изобилието


 „ Събуди се, неуместно човешко създание такова! Усети слънцето върху лицето си и вятъра в косите си. Живo си и светът е хубав. Планините са живи и денят едвам стартира. Има безчет прекарвания за вкусване и светове за основаване “. Такъв образцов текст за мотивационно автонасъскване предлага Луиз Хей в книгата си „ Благодарността – метод на живот “.


Вече от доста време насам посрещам всеки комплимент и всеки подарък с думите: „ Приемам го с наслада, наслаждение и признателност ". Научила съм, че Вселената обича този израз и непрекъснато получавам прелестни блага. Това споделя Луиз Хей, дамата, която беше ентусиазъм за доста свои посестрими по света.
Тя ни поучава, когато се събудим заран, още преди да сме си отворили очите, да благодарим на леглото за хубавия сън. Да благодарим за топлината и удовството, които ни е дарило. При такова начало на деня ще ни е елементарно да си спомним всички други неща, за които сме признателни. Преди да стане от леглото, Хей към този момент е изразила благодарността си за 80 или 100 разнообразни хора, места, неща или прекарвания в нейния живот. Това е превъзходен метод да се стартира деня съгласно нея.
Вечер, директно преди лягане, Хей премисляла деня си и благославяла или изразявала признателността си за всяко прекарване. Освен това си прощавала, в случай че усетила, че е направила неточност, че е споделила нещо неуместно или не е взела най-хубавото решение. Това упражнение изпълва с топлина и ни унася в сън като щастливи новородени бебета, дава обещание любимката на няколко генерации дами.
Добре е да бъдем признателни даже и за получените уроци. Не бягайте от уроците, те са дребни съкровища. Когато се поучим от тях, животът ни се трансформира към по-добро. Сега се веселя всякога, когато видя някоя тъмна страна на личността си, споделя Хей. Това значи, че съм подготвена да се освободя от нещо, което е спъвало живота ми. Казвам; „ Благодаря ти, че ми сподели това, с цел да мога да го изцелявам и да продължа напред ". 
Нека изпълваме всеки ден с допустимо най-вече моменти, в които сме признателни за всичко хубаво в живота си. Ако хубавото сега не е доста, ще се усили. Ако и в този момент животът ви е несметен, изобилието ще нарасне, дава обещание Хей. Това е обстановка, в която постоянно ще спечелите. Ако сте щастливи, Вселената също е щастлива. Благодарността усилва изобилието.
Започнете да си водите дневник на благодарността. Всеки ден записвайте нещо, за което сте признателни. Всекидневно казвайте на някого какъв брой сте му признателни за нещо. Благодарете на:


- продавачите 
- сервитьорите 
- пощальоните 
- работодателите
- подчинените си
- приятелите
- околните си
- изцяло непознати…


Благодарността в действителност е като лоста на скоростната кутия и може да превключи мисловния ни механизъм от тревога неподвижен, от сграбчване в съзидателност, от боязън в обич. Когато сме признателни, способността да се отпуснем и да присъстваме умишлено в сегашното ни се удава естествено. 

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР